Znamení Kozoroha a jeho kreativita - 22. 12. - 20. 1.

Lidé ve znamení Kozoroha jsou dost uzavření a hlídají si soukromí. Pokud jim chcete udělat radost, podívejte se na jejich oblíbené barvy, kam směřuje jejich kreativita i láskaumění. Jaké jsou nejlepší dárky pro Kozoroha pro malování podle čísel?

Jací jsou lidé ve znamení Kozoroha

Lidé ve znamení Kozoroha jsou spolehliví, cílevědomí a ambiciózní, nároční na sebe i své okolí. Chtějí být úspěšní a díky své silné vůli a trpělivosti dotahují věci do konce. Pro dosažení cílů se umí zříci pohodlí i požitků. Umí být oporou a skvělými parťáky do nepohody. Tiší introverti si hodně věcí nechávají sami pro sebe a svěřují se jen nejbližším. Pokud si získáte jejich přízeň, pod tvrdou slupkou objevíte laskavost a cit.  

Kozoroh a jeho kreativita

Kozoroh obdivuje umění, ať už jde o malířství, divadlo nebo hudbu. Často u něj najdete sbírku obrazů, hudebních nástrojů a dalších sběratelských předmětů. Miluje dobré jídlo, kvalitní zábavu a krásné věci. Muži si rádi dopřejí kvalitní alkohol, obuv či hodinky, ženy zase ručně vyráběné šperky, kvalitní parfém i vkusné doplňky do bytu. Kozorohové milují přírodu a cestování, poznávání tradic i místních specialit.

Kozoroh a jeho barvy

Kozoroh je poněkud konzervativní i v barvách. Nejoblíbenější barvou tohoto znamení s živlem země je hnědá, černohnědá a další zemité odstíny, smaragdově zelená a stříbrná, ale i neutrální barvy, jako je šedá, černá a bílá nebo duchovní barvy, jako je vínová, šarlatová a fialová. Pečlivé a trpělivé znamení Kozoroha má rádo umění. Je jen na vás, zda mu darujete obraz nevymalovaný, nebo mu věnujete hotové dílo.

Kleopatra, královna Egypta

Královna Kleopatra se narodila v lednu roku 69 př. n. l., a i když byla egyptská astrologie odlišná od té naší, v našem zvěrokruhu, odpovídá znamení Kozoroha. Inspirativní žena a ambiciózní politička je jednou z nejznámějších královen v historii. Vyvedla Egypt z krize a do dějin se zapsala i díky svému vztahu k Juliu Caesarovi. Na obraze připomíná herečku Elizabeth Taylor, která Kleopatru ztvárnila i ve filmu.

Kotě, tygr i lev

Kotě, lev nebo tygr je motiv jako stvořený pro Kozoroha. Můžete zvolit i obraz Tygr a Kočka, kde se malé, roztomilé koťátko se v kaluži vidí jako silný tygr, který všechny přemůže. Vždyť právě rezervovaný Kozoroh často projevuje sílu tygra. Obtížnost obrazu zvládne i naprostý začátečník, který ještě nikdy podle čísel nemaloval.

Rostliny, zátiší a příroda

Můžete vybrat obrazy s motivy rostlin, květů, zátiší a přírody, kde převažují zemité odstíny, přírodní škála zelených barev i spirituální odstíny lila, bordó či fialové. Vkusné motivy do domácnosti Kozoroha vnesou pocit klidu a bezpečí. Hnědé odstíny vytvářejí auru stability. Správný dárek pro Kozoroha vyberete i v sekci umění.

100 %