Znamení Býka a jeho kreativita – 21. 4. – 21. 5.

Hlavním rysem spolehlivého a klidného Býka je stálost. Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo se narodil v tomto znamení zvěrokruhu, podívejte se, jak pro něj vybrat správný dárek. Podíváme se na charakteristiku znamení, vhodné barvy i motivy.

Jací jsou lidé ve znamení Býka

Hlavní charakteristikou Býka je jeho stálost, spolehlivost, rozvážnost a klidná povaha. Toto znamení spojeno s živlem země, stojí pevně nohama na zemi a jen tak ho něco nevyvede z míry. Má rád pohodu a teplo domova. Když ho něco rozhodí, rázem se z něj stane zuřivý býk. Pracovitý a cílevědomý Býk umí převzít odpovědnost. Je puntičkář i požitkář libující si v luxusu, originálních věcech a uměleckých dílech.

Býk a jeho kreativita

Pracovitost, cílevědomost, spolehlivost a schopnost převzít odpovědnost předurčuje Býka k tomu, aby neodcházel od nedokončené práce. Někdy pracuje do úmoru, zanedbává odpočinek a má sklony k workoholismu. Je jen na vás, zda mu obraz namalujete a věnujete mu už hotové dílo zda, anebo mu darujete obraz nevymalovaný. Jeho vlastnosti vám garantují, že jej namaluje a dokončí.

Býk a jeho barvy

První zemní jarní znamení je spojeno s barvami rozpuku přírody. Proto Býkům vyhovují všechny odstíny zelené, od světlé až po nejtemnější zelenočernou. Pro dodání energie jsou vhodné všechny odstíny červené včetně temně rudé. Pro uklidnění mysli mu prospěje hnědá a šedivá. Býk je spojen s planetou Venuše a rád vládne. Úspěšně se bude cítit s růžovou a bílou, které podporují ženskou sílu.

Květiny, rostliny, příroda a zvířata

Využijte jeho vlastností, abyste pro něj vybrali ten správný dárek. Pracovitý Býk vše dotahuje do konce a s radostí se pustí do malování podle čísel. Objeví zábavu, která ho jen tak nepustí. Stačí mu jen vybrat správný motiv do začátku. Znamení země je spojené s přírodou, flórou i faunou, dřevem, kůží, květy i citrusy. Co třeba rohatý Angus, který podpoří jeho přirozenou sílu? Věnujte mu to, co ho charakterizuje.

Ženy, andělé i tanečnice

Muži Býci si libují v luxusu a uměleckých předmětech. Zkroťte jejich energii pod křídly andělů, věnujte jim klid Buddhy nebo tajuplný úsměv Mony Lisy. Inspirujte je motivem baletek a tanečnic, nebo krásnými ženami rafinovaně skrývajícími svou krásu pod krempou klobouku či pod deštníkem. Žena v Býku má ráda umění a vždy je za dokonalou dámu. Určitě ocení obraz Audrey Hepburn i Marilyn Monroe.

Pro milovníky umění

Býci vás mnohdy oslní svými znalostmi v oblasti umění, proto se nebojte poohlédnout v této sekci. Zaujmout je může třeba expresionismus plný abstrakce, emocí, vášně a silných témat. Vyberte třeba obraz světových umělců, který namaloval třeba Vincent van Gogh, jako je Hvězdná noc. Zaujmou ho i ohnivé Slunečnice. Dokážete tak Beranům, že vám na nich opravdu záleží a chcete podpořit jejich kreativitu, kterou bezmezně obdivujete.

100 %