Proč malovat podle čísel? Důvody, které vás přesvědčí.

Hledáte příjemný relax, chcete porazit podzimní či jarní únavu a skleslost nebo si procvičit mozek? Malování podle čísel je perfektním způsobem, jak odbourat stres, uvolnit se a věnovat se chvíli jen sami sobě. Komplexní trénování mozku využijete v každodenních činnostech. Malování podle čísel přináší spoustu výhod tělu i mysli.

 

Stres a splín nám dovede zkazit den. Nemůžete se na nic soustředit, jste roztěkaní, propadáte negativním myšlenkám a zažíváte pocity zoufalství, které snad nikdy neskončí. Všechny tyto pocity a myšlenky dokáže zahnat malování podle čísel.

Relaxace a meditace

Díky plátnu s potištěnými čísly se předloze snadno přiblížíte. Můžete si vychutnat jednotlivé tahy štětce a s radostí sledovat, jak vám pod rukama vzniká obraz. Nepotřebujete umět malovat. S tímto relaxačním rituálem si můžete užít regeneraci těla i mysli. Pro antistresové malování jsou vhodné barevné mandaly. Můžete si také vybrat obrázek, který vás nejvíce chytí za srdce. Malování je cesta proti stresu.

Lepší koncentrace

Pokud se vám v hlavě střídá jedna myšlenka za druhou a nedokážete se na nic déle soustředit, nezoufejte. Poruchy koncentrace jsou jedním z nejčastějších problémů moderní doby. Svou mysl můžete lépe soustředit a opět regulovat, když si vyčleníte ve svém životě místo pro záliby. Pravidelné koníčky vás povedou k posílení koncentrace, díky čemuž se vaše hlava uvolní a vyčistí. Malování pohání mozek k produkci nových neuronů a usnadňuje sekreci hormonu štěstí dopaminu.

Zlepšení organizačních schopností a koordinace

Malování podle čísel vám pomůže posílit důležité organizační a koordinační dovednosti. Díky tomu, že mozek musí vždy správně spojit barvu s očíslovanou oblastí na plátně, se posilují organizační dovednosti a schopnosti řešit problémy. Na stejném principu funguje i posilování koordinace, protože se díky malování současně zlepšuje i přesnost jednotlivých pohybů.

Budování trpělivosti

Trpělivost je jednou z nejdůležitějších dovedností, kterou v životě potřebujeme. Ovlivňuje naši úspěšnost, výkon i dobrou náladu. Jednou z nejlepších a nejméně složitých metod je trénink pomocí malování podle čísel. Dokončený obraz je pak mimořádně účinnou satisfakcí a úžasnou odměnou za trpělivost. Malování podle čísel je třeba skvělou metodou pro formování u hyperaktivních osob.

Zvýšení sebevědomí

Malování podle čísel vám umožní získat lepší pocit sám ze sebe a vybudovat si větší sebevědomí. Přestože je plátno předtištěné a očíslované, bez vynaloženého úsilí, času a energie by nikdy nevznikl originální finální obraz. Své dílo si můžete doma vystavit a užívat si příjemný pocit z dobře odvedené práce. Oproti kurzům a arteterapiím je malování podle čísel dostupným koníčkem, který můžete dělat i doma.

100 %