Malováním podle čísel proti splínu

Propadáte pocitům splínu v dlouhé zimě, na podzim nebo při únavě na jaře? Zažeňte depresivní náladu zimních plískanic, podzimního chladu i jarní únavy.  Zažeňte pocity osamělosti a smutku malováním podle čísel.

U malování podle čísel se můžeme snadno zbavit, splínu, strachu, osamělosti, úzkosti i deprese. Jde o skvělou relaxaci a antistresovou aktivitu. Zapomenete na starosti všedního dne a přenesete se do světa pohody, klidu a vyrovnanosti. Malování podle čísel připomíná antistresové omalovánky pro dospělé. Vyměňte barevné sešity s různými obrazci a vymalovávání pastelkami a voskovkami za akrylové barvy a plátno s čísly.

Relaxace arteterapií

Arteterapeuti tyto techniky používají při sezeních s klienty jako výbornou pomůcku pro uvolnění stresu. Zkuste to i vy. Plátna pro malování podle čísel jdou navíc trochu dál. Zatímco běžné omalovánky zůstávají na papíře, obraz, který si sami vytvoříte se sadou malování podle čísel, si můžete s hrdostí pověsit na zeď nebo vystavit na malířském stojanu.

Jak začít s malováním podle čísel

Vyberte si sadu s námětem, který je vám blízký. Na výběr je opravdu mnoho témat a námětů, jako třeba příroda různých motivů, obrázky zvířat jako koně, kočky, psi, města, auta, filmoví hrdinové, známé osobnosti nebo unikátní díla malířů. Všechny obrazy jsou zároveň zařazeny do jedné z kategorií náročnosti na lehké, středně a těžce obtížné. Do tvůrčí práce můžete zapojit sebe i své děti. Pořiďte jim nějaký snadný obrázek, který si po namalování pověsí ve svém pokojíku. Vy si zkuste o něco náročnější variantu. Zbavíte se stresu a posílíte kreativitu.

Aktivní boj se stresem

Se splínem lze bojovat různě. Relaxací, lenošením, vitamíny, pohybem i různými aktivitami. Vhodné jsou umělecké činnosti a konkrétně malování. Na pořádný kurz kreslení nebo uměleckou školu míváme málo času. Právě proto je malování podle čísel ideální. Věnujete se mu doma v čase, který vyhovuje právě vám. Nepodléhejte depresím bez boje a zkuste malování proti stresu a splínu. Opravdu to funguje.

100 %