10 zdravotních bonusů, které přináší malování podle čísel

Malování podle čísel se neomezuje jen na uměleckou kreativitu, ale má i mnoho zdravotních výhod. Efektivní terapeutický a uklidňující prostředek vám může pomoci zvýšit duševní a fyzické zdraví. Proč vzít do ruky štětec a začít malovat obraz?

Zlepšuje koncentraci

Soustředěním se na předmět, který malujete a na vylepšení detailů toho, co jste již namalovali, se zlepšuje i schopnost koncentrace. Učíte se, jak se soustředit na projekt, na kterém pracujete, což se vám bude hodit při studiu i v zaměstnání.

Zlepšení jemných motorických dovedností

Práce na jemných detailech zlepšuje koordinaci rukou i očí a zvyšuje motorické schopnosti. To je užitečné při zlepšování psaní, práci s malými součástkami, vedení nástrojů při operacích, během hraní na hudební nástroj a mnoha dalších činnostech.

Účinný způsob relaxace a meditace

Naučte se správně relaxovat a odbourat stres. Malování umožňuje mysli soustředit se pouze na obraz. To uvolňuje mysl i tělo. Relaxace minimalizuje bolest svalů, kloubů i hlavy a jiné nemoci. Malování má podobné účinky jako meditace.

Zvyšuje kreativitu

Obraz může být abstraktní, realistický, minimalistický i kubistický, vždy je způsobem uměleckého vyjádření netradiční kompozice nebo nápaditého oživení obrazu. Můžete být inovativní a ukázat svůj vkus. Malování je o hledání cesty.

Zlepšení neverbální komunikační dovednosti

Malování nám umožňuje prostřednictvím umění komunikovat své nejhlubší myšlenky a pocity. I ty, které nechcete vyjádřit verbálně. Jeden obraz vydá za 1 000 slov. Schopnost komunikovat na neverbální úrovni je zdravým uvolněním emocí.

Zlepšení schopnosti kritického myšlení

Výběrem správného druhu štětce i barvy se učíte lépe a snadněji rozhodovat, i když jde často o rozhodnutí na nevědomé úrovni. Zlepšíte dovednosti při řešení různých problémů. Rozhodovací dovednosti zvyšují efektivitu mysli a zmírňují stres.

Zdokonalení vytrvalosti

I ty nejinovativnější nápady bývají někdy zamítnuty. Pokud obraz není takový, jaký jste si jej představovali, můžete jej namalovat znovu a lépe. Budete schopnější, vytrvalejší a rozhodnější. Budete lépe dosahovat cílů ve svém životě.

Zvýšení sebevědomí

Trpělivá práce přináší výsledky a pravidelné cvičení z vás udělá mistra. Příjemný pocit s dobře odvedené práce je k nezaplacení. Dokončený obraz vám zvedá sebevědomí. I pochvala a uznání od jiných za vaše dílo zvyšuje pocit sebevědomí.

Cesta k pozitivnímu myšlení

Výtvarné umění nás učí vidět, že všude kolem nás jsou nádherné věci, díky kterým oceníme krásu a život. Oceníte texturu kůry stromu, krásu motýlích křídel i hru světel a stínů. Přijetí krásy kolem nás nám dává pozitivnější pohled na svět.

Prohloubení znalosti různých kultur

Strach z neznámého vede k reakci ve formě boje nebo útěku. Malování nás seznamuje s moderními a historickými uměleckými díly z jiných kultur, podporuje vzájemná lidská pouta, odbourává strach a zvyšuje sociální dovednosti.

100 %