Jak se připravit na malování

Malování podle čísel připomíná omalovánky, jak je známe z dětství. Místo barevného vzoru ale dostanete plátno s očíslovanými ploškami. Každé číslo odpovídá konkrétní přiložené barvě, kterou použijete na vybarvení dané plochy.

Při malování podle čísel se stačí držet rozpisu podle čísel, malovat a postupně se kochat tím, jak vám pod rukama vzniká unikátní obraz. Z původně bezbarvého plátna s čarami a čísly vznikne trpělivým úsilím opravdový obraz, který si můžete hrdě pověsit na zeď jako dekoraci. I když nejste profesionální umělec, můžete si i vy namalovat krásný obraz.

Jak se připravit na malování

Při malování budete kromě šablony potřebovat barvy, štětce a možná i stojan, aby se vám dobře pracovalo. To vše je kromě malířského stojanu součástí sady na malování podle čísel. Vybírat si můžete ze stovek rozličných motivů v různých rozměrech. Ke každému vybranému motivu dostanete přesně ty barvy, které budete potřebovat.

Každá sada obsahuje vše potřebné k dokončení obrazu, tedy plátno s předtištěnými a očíslovanými plochami, barvy s odpovídajícími čísly, štětce a barevnou předlohu.

Jak připravit barvy

Akrylové barvy jsou připraveny v kelímcích s čísly. Nemusíte je nijak míchat a jsou ve správných odstínech. Nebudete muset tak často vymývat štětce a ušetříte spoustu barvy. Na větší plochy zvolíte širší štětec, na menší plošky zase úzký štětec. Po každém použití štětec vždy řádně vymyjte. Pokud se spletete a přebarvíte plošku s jiným číslem, nechte barvu zaschnout a přemalujte ji správným odstínem. Akrylové barvy není třeba ředit vodou ani ředidlem. Pokud se vám zdají přeci jen moc husté, stačí štětec namočit do vody a pak do barvy.

Jak začít malovat

Seřaďte si barvy podle čísel, začněte prvním číslem a vymalujte postupně všechny odpovídající plošky na plátně. Začínejte světlejšími odstíny. Budete mít otevřenu vždy jen jednu nádobku s barvou a nehrozí vám vysychání barev. Ani štětec se nemusí pak tak často vymývat. Začněte z levého horního rohu, horní strany a pokračujte k protilehlé straně plátna, ať si barvy nerozmažete. Než přejdete na další odstín barvy, nechte namalované části obrazu vždy řádně zaschnout. Předejdete smíchání ještě mokrých barev do nesprávného odstínu.

100 %