Malování podle čísel podle vlastní předlohy

Malování obrazů podle čísel podle vlastní předlohy

Máte doma speciální fotografie, které ve vás vyvolávají šťastné vzpomínky, pocity radosti a vděčnosti? Pověste si kousek ze svých příběhů na zeď. Namalujte si obraz podle vlastní předlohy a mějte své zážitky stále na očích jako motivaci.

Zkuste si vytvořit obraz podle vlastní fotografie. Vyberte si foto, namalujte si obraz podle čísel a pověste si jej na zeď. S každým tahem štětce vyvoláte šťastnou vzpomínku. A tu si také připomenete pokaždé, když se pak na vlastnoručně namalovaný obraz na zeď podíváte. Malování podle čísel vám povede ruku, takže výsledný obraz bude vypadat jako od profesionála.

Kterou fotografii vybrat

Fotografie by měla být dobře zaostřená s nerozmazanými detaily. Měla by mít dostatečně velké rozlišení a velikost minimálně 1 MB a maximálně 10 MB. A ani po zvětšení fotografie nesmí být detaily rozmazané. Fotka by neměla být přesvětlená, ani příliš tmavá, tvary by neměly splývat, aby byly jasné přechody barev. Může jít o krásné foto krajiny z výletu, památečnou skupinovou fotografii s rodinou či přáteli, zamilovanou fotku s partnerem nebo třeba vlastní portrét.

Jak vybrat správnou velikost

Dalším krokem bude vybrat vhodnou velikost obrazu. Vybírat můžete z více rozměrů. Čím blíže je ústřední objekt na fotu, tím menší by mělo být zvolené plátno a naopak. Čím dále jsou třeba postavy na fotu, tím větší zvolte plátno. Pokud chcete malovat portrét, vystačíte si i s malým rozměrem. Krásná krajina, skupinové foto nebo svatební fotografie si zaslouží větší rozměr. Z fotografií můžete vytvářet i originální sety, třeba 3 sladěné obrazy ve stejné velikosti pověšené vedle sebe.

S rámem nebo bez

Přejete si napnout plátno na dřevěný rám nebo si vystačíte se samotným plátnem bez rámu? Pokud budete chtít obraz pověsit na zeď, vyberte si vypnuté plátno na rám. Pevný dřevěný rám opatříte jen háčkem a můžete si své dílo hrdě pověsit. K plátnu bez rámu budete potřebovat pevnou podložku a klipsy, abyste si jej na malování napnuli. Jinak by se obraz znehodnotil vlněním, stočením, rozmazáním a obtiskem barev. Pak už stačí jen foto odeslat a těšit se na své malování podle čísel.

100 %