Snadné malování pro Vaše děti

Děti rády malují obrazy podle čísel

Je mnoho důvodů, proč by malování podle čísel měly vyzkoušet i vaše děti. Seznamte se s hlavními důvody, proč je malování podle čísel skvělou zábavou i pro vaše děti. Je pro ně mnohem prospěšnější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Podpora motoriky a koordinace pohybu

Malování podle čísel velkou měrou podporuje rozvoj motoriky. Děti se při něm učí zacházet s pomůckami, pracovat s barvami a pečlivě koordinovat pohyby. A i když občas trochu přetáhnou, nic se neděje. Barvy mají skvělou schopnost krytí a chyby se dají lehce opravit. Drobné nedokonalosti jsou to, co činí dílo originálním. Děti pochopí, že se mohou poučit z vlastních chyb a budou se zdokonalovat.  

Rozvoj kreativity i myšlení

Všechny kreativní činnosti mají blahodárné účinky na naši psychiku. Pomáhají odbourávat stres a překonávat těžké životní situace. Děti se při malování podle čísel skvěle zabaví a nebudou se nudit. Zlepší se jim nálada a budou mít radost z odvedené práce. Malování podle čísel vám vykouzlí úsměv na tváři. Budou v psychické pohodě. Tvorba obrazů jim pomůže zapomenout na starosti se školou nebo stesk po kamarádech, všechno hodit za hlavu a uvolnit se tvůrčí činností.

Smysluplná motivace

Malovat podle čísel mohou malé i starší děti a překonávat nové výzvy. Navíc můžete malovat i společně, každý sám za sebe i dohromady. Můžete třeba malovat každý svoji část obrazu. Děti to bude motivovat a budete jim nablízku, pokud by potřebovaly poradit. Jde o kreativní činnost, která vás umí skvěle propojit. A když je necháte vybrat si vlastní motiv, budou z malování podle čísel doslova nadšené.

Podpora vývoje dětí

Malování podle čísel umí v dětech pěstovat sebevědomí a důvěru ve vlastní úsudek. Podvědomě si budou osvojovat schopnost rozhodování v jiných složitých životních a nenadálých situacích. Děti se nejlépe učí na takovýchto maličkostech, jak si s nimi poradit. V dětském věku je seberozvoj obzvlášť důležitý. Dejte jim nový prostor. Naučí se při rozhodování zaujmout své stanovisko. Velkým přínosem je také posílení koncentrace a zaměření pozornosti bez rozptylování okolními vlivy.

100 %