Velikonoční VÝPRODEJ získej obraz ZDARMA v akci 2+1 !!! Zbývá už jen pouze
31.3.2024 23:59
!

Malovaní a uvolnění stresu

Dnešní svět je hektický a dost složitý. Někdy je těžké vstřebat všechny informace a veškerému daní nějak porozumět. Jsme neustále pod obrovským tlakem, což současně přináší i přemíru stresu. Malování podle čísel pomáhá při uvolnění.

Stres je definován jako nadměrné zatížení organismu a tělo na něj reaguje ve snaze zabránit poškození těla a vzniku nemocí. Stres je označován jako pátá nejčastější příčina smrti v západní společnosti. I když možná zrovna nejste v bezprostředním ohrožení života, stres časem způsobuje mnoho nemocí zejména psychického rázu jako je hormonální nerovnováha, únava, neklid, úzkost a deprese.

Jak stresu předcházet

Prevence stresu tkví zejména v odstranění jeho příčin. To však mnohdy jde jen v omezené míře. Kromě fyzického cvičení, pobytu v přírodě a meditací můžete vyzkoušet i jednu z relaxačních technik, kterou je právě malování podle čísel. Velké úspěchy v léčbě i předcházení stresu představují právě kreativní umělecké činnosti. Ne každý se může stát malířem, ale každý rozhodně může malovat. S malováním podle čísel se často setkáváme i na různých terapeutických sezeních a skupinách.

Zkuste mandaly

Skvělým příkladem redukce stresu je malování mandal. Mandaly jsou různé pravidelné geometrické obrazce, ve kterých se střídají tvary a barvy. Tradičně představují obraz vesmíru, božstvo, duchovno, anebo vyjadřují stav mysli malíře. Mandaly uvolňují tělo, uklidňují mysl a pomáhají se stresem. Malování mandal podle čísel s předtištěnou předlohou a připravenými barvami podpoří vaši kreativitu i schopnost soustředění. Do předtištěné předlohy si navíc můžete zvolit barvy i sami.

Malováním pro nalezení vnitřního klidu

Kruh je symbolem života a je hlavním tvarem na všech mandalách, protože uklidňujícím způsobem pozitivně působí na lidskou psychiku. Při malování mandal trénujete pravou, uměleckou část mozku i levou, analytickou část. Při malování si odpočinete, soustředíte se na úplně jiný svět a aktivně odstraňujete následky stresu. Stres zmírníte i jakýmkoliv jiným malováním, takže si svobodně zvolte své vlastí téma obrazu. Malujte pro radost a potěšení, pak váš stres zaručeně

100 %