Jak se zlepšovat při malování podle čísel

Pokud se chcete při malování podle čísel zase o něco zlepšit, máme pro vás pár rad. Poradíme vám, jak se zdárně vypořádat s různými potížemi při malování.

 

Malování podle čísel funguje kousek po kousku, číslo po číslu, barva po barvě. Jde o ideální způsob odpočinku, který si zamilujete. Stačí dodržet pár základních principů malování a krásný výsledek je zaručený. Malování podle čísel nás učí, jak se můžeme stát lepšími malíři. Naučí nás vnímat barvy, tahy štětců a i novou techniku. Může nás skvěle motivovat k další tvorbě vlastních obrazů.

Staňte se malířem

Malování obrazů podle čísel je určeno pro všechny úrovně malířů. Skvěle se hodí i pro úplné začátečníky, kteří si chtějí malování vyzkoušet a posunout se v něm zase o kus dál. I pokročilejší malíři v něm ale mohou objevit spoustu nových věcí. Mohou si třeba vyzkoušet jiný styl malování a osvojit si novou techniku a práci s barvami. Tento způsob tvorby není určený  jen pro ty nejmenší, ale mohou s ním velmi dobře začít s malováním. Dospělí si zase mohou odpočinout nebo posílit svou kreativitu tvůrčí prací. Finálním výsledkem v podobě obrazu si pak můžete ozdobit svůj dům či byt, anebo obraz darovat svým nejbližším a potěšit je vlastnoručním výtvorem.

Malujte to, co milujete

Začínáte s malováním, nebo jste se zasekli a neposunujete se dál. Možná je problém ve výběru motivu. Nejlépe se nám maluje to, co milujeme. To platí pro nás i pro ty ostatní. Víte, co má ten, komu chcete obraz darovat opravdu rád? Podle toho svůj dárek také vybírejte. Máte rádi vy nebo vaši blízcí své zvířecí mazlíčky, obdivujete přírodu, umělecká díla, známé osobnosti, rádi cestujete, nebo rádi vyrážíte do velkých měst? Někdo miluje zvířata a rostliny, jiný lidi nebo umění.

Můžete se také inspirovat zájmem jiných a prohlédnout si nejprodávanější produkty.

Co dělat, když vám pod barvou prosvítají číslice

Už se vám někdy stalo, že jste malovali obraz podle čísel a vytisknuté číslo vám neustále prosvítalo pod nanesenou akrylovou barvou? Stává se to zejména u hodně světlých odstínů barev. Tato situace může nastat, pokud malujete například bílou barvou, odstíny žluté, růžové či světle šedé barvy. Máme pro vás velmi jednoduchý tip. Číslice budou mnohem méně prosvítat, pokud místo jednoduše potřete navlhčeným ubrouskem.

 

100 %