Malování podle čísel a techniky malování

Než začnete malovat podle čísel další obraz, podělíme se s vámi o pár rad a doporučení. Vaše nová sada malování podle čísel vždy obsahuje vše, co budete pro namalování vašeho úžasného uměleckého díla potřebovat. Budete mít k dispozici malířské plátno, několik štětců, očíslované barvy a návod, který vám pomůže obraz zdárně dokončit.

 

Než začnete malovat, ujistěte se, že máte k dispozici vhodné světlo a dostatečný prostor, kde si můžete plátno rozložit. Můžete využít i malířský stojan. Mějte po ruce stolní lampu a lupu, abyste mohli docílit dokonalého nasvícení pracovní plochy. Připravte si nádobku se studenou vodou k vymývání štětce před tím, než použijete jinou barvu. Mějte po ruce papírové kuchyňské utěrky nebo malý hadřík pro vysušení přebytečné vody ze štětce, která by mohla způsobit rozpití barev.

Jak postupovat při malování podle čísel

Existují různé malířské techniky, které můžete při malování obrazu podle čísel aplikovat. Na většinu plátna se snažte barvu nanášet formou poťukávání. Pokud malujete větší plochy, můžete použít tahy štětce. Poťukáváním ale mnohem lépe kontrolujete to, kam barvu právě nanášíte. Pro velmi malá místa použijte párátka nebo ten nejmenší štětec s číslem 0,00. Navíc vám pomůže, když pro tato místa barvu mírně zředíte vodou.

Technika malování podle čísel vždy jednou barvou

Začněte nejdříve jednou barvou, kterou doplníte do všech polí se stejným číslem. Vždy začněte malovat odshora, nejlépe z levého horního rohu a postupujte dolů, abyste si nerozmazali barvu, dokud ještě není dokonale zaschlá. Jakmile dokončíte práci s jednou barvou, vždy počkejte, až předchozí barva na plátně dobře zaschne, než začnete malovat zase jinou barvou. Pak pokračujte stejným způsobem.  

Technika malování podle čísel postupně různými barvami

Začněte v jednom rohu a postupně vyplňujte všechny barvy. Pokud jste levák, začínejte od pravého horního rohu tak, abyste si nerozmazali barvy. Mezi každou změnou barvy dobře vymyjete štětec. Tato technika má ale nevýhodu v tom, že neustálým vymýváním štětce vyplýtváte více barvy. Dejte si pozor, abyste se svou rukou neopřeli o mokrou barvu a nerozmazali si ji.

100 %