Znamení Raka a jeho kreativita – 22. 6. – 22. 7.

Vodní znamení Raka je klidné, velmi laskavé a tak trochu nevyzpytatelné. Jako dárek ho potěší třeba správně zvolený motiv obrazu pro malování podle čísel. Poznejte jej díky nám blíž a dejte mu najevo, že vám na něm záleží a dobře ho znáte.

Jací jsou lidé ve znamení Raka

Živlem Raků je voda, což je element spojovaný s empatií, citlivostí a vnímavostí. Rádi pomáhají ostatním, jsou přátelští a nenechají vás na holičkách. Umí skvěle řešit konflikty a vcítit se do druhých. Umí být i lehce defenzivní a použít svá klepeta. Jedná s citem, ale není naivní. Dokáže být racionální, rozhodnout se na základě logiky a analytického uvažování, nerad však riskuje. Dbá na tradiční hodnoty, rodinu a vztahy.

Rak a jeho kreativita

Rak je romantik a potřebuje útulný domov, kde se cítí bezpečně. Je empatický a citlivý. Pokud se už příliš nespálil, dává to najevo. Jinak je nedůvěřivý a podezřívavý. Muži jsou praví gentlemani a ženy dámy. Raci jsou obdařeni fantazií a kreativitou. Jsou nekonečnou studnicí nápadů a vynikají v umělecké tvorbě. Mají vztah k umění, malbě, hudbě a literatuře. Mají velký přehled, jsou skvělí baviči i společníci.

Rak a jeho barvy

Raci jsou jemní lidé inklinující k lehčím tónům, zvláště ke světle modré, ale i jejím tmavším odstínům. Energii mohou získat díky sytým tónům přírodní zelené a zmíněné modré. Přitahuje je bílá barva, odstíny perleti a stříbrné či šedé. Zářivě bílá a stříbrná spojují znamení Raka s jeho intuicí. Vládne mu totiž Měsíc, který je spojen s těmito jemnými barvami. Ke zlepšení nálady poslouží oranžová a žlutá.

Obrazy pro zútulnění domova

Rodina, domov a zázemí jsou pro Raky na prvním místě, proto nešlápnete vedle, pokud budete výběr dárku směřovat tímto směrem. Budou nadšeni vším, čím mohou zvelebit svou domácnost. Mají rádi pěkné, ale zároveň praktické věci, které vám při pohledu na ně dělají radost. Jsou vášniví sběratelé starožitností a umění. Sáhněte proto po obrazu od skvělých malířů, jako je Hvězdná noc od Vincenta van Gogha.

Milovníci krásy a umění

Muži i ženy narození v Raku jsou velkými požitkáři, milují kvalitu a luxus i dobré jídlo. Najdete mezi nimi zkušené kuchaře. Proto je vhodnou volbou i motiv vhodný do jídelny a kuchyně, která je jejich doménou. Vybírejte zátiší a scenériejemnějšími tóny a decentními barvami. Pokud budou mít punc starožitnéhostylu, Raci si velmi rádi vlastnoručně malovanou reprodukci podle čísel pověsí na zeď.

Nechte Raka vyniknout

Rak je velmi kreativní a schopný, jen potřebuje občas podpořit, upevnit sebevědomí a dodat důvěru. Kromě romantických motivů, jako jsou zvířata, květiny, rostliny, krajina, příroda a zátiší, můžete vsadit i na pulzující města, rychlá auta a motorky, známá místa i osobnosti, obrazy slavných malířů i umělecká díla s hudebními a taneční motivy. Třeba obrazy baletek a tanečnic, anebo obraz Žena s klavírem.

100 %