Malování podle číšel: Jak malovat zvířata?

Zachytit zvířata na plátno může být obtížné, zvláště pokud jde o vystižení tvarů těla a hlavy. Načrtnout sktrukturu srsti, peří a vlasů je složitým úkolem obzvláště pro začátečníky. Souprava pro malování podle čísel Vám pomůže zvládnout postupy, jak zachytit i ty nejmenší detaily, a zdokonalit svou techniku.


Pořiďte si svou soupravu:

Nejprve si potřebuje vybrat svou sadu pro malování podle čísel. Tyto soupravy pro malování podle čísel Vám nabízí širokou škálu motivů pro malování zvířat. Můžete si vybrat mezi domácími a divokými zvířaty, zvolit si velikost od nejmenší až po extra velké. Vyberte si svůj oblíbený vzor a přizpůsobte sadu vašim potřebám a preferencím. Všechny soupravy pro malování podle čísel již obsahuje štětce, předtištěné plátno a veškeré barvy, které budete pro dokončení obrazu potřebovat. Takže jediné, co potřebujete navíc, je voda a něco, čím si zakryjete oblečení a povrch, abyste ho neušpinili od barvy.

malovani podle čísel - náhled

Extra Tip: Ujistěte se, že pracujete v prostoru, který je dobře osvětlen, ideálně z mnoha úhlů, abyste minimalizovaly stíny a nenamáhali tak oči. Lupa je také velice užitečná pomůcka pro malování těch nejmenších detailů.


Věnujte se nejprve těm největším plochám:

Malování nejprve těch největších ploch má jednu podstatnou výhodu a to, že nebudete muset trávit tolik času vymýváním štětce, jako by tomu bylo při vymalovávání menších ploch jako prvních, jak někteří doporučují.


Postupujte odshora dolů:

Toto je důležité, abyste se vyhnuli rozmazání již namalovaných sekcí. Máte tak i lepší přehled o tom, jestli jste nevynechali nějaké místo nevybarvené.


Přecházejte od světlých barev k tmavým, nebo naopak:

Nemějte pocit, že musíte postupovat chronologicky podle čísel. Místo toho se snažte koordinovat svůj postup od tmavších ke světlejším odstínům, nebo naopak. Toto Vás donutí věnovat pozornost barvám a tomu, jak se k sobě hodí, jak se vrství a vůbec celkové barevné kompozici - to je velmi důležitá dovednost pro každého umělce.


Použijte párátka:

Párátka jsou užitečný nástroj pro malování podle čísel. Pro začátek přijdou velmi vhod při míchání barev, ale také je můžete využít pro vybarvování detailů a velmi malých sekcí. Pro tento účel jsou mnohem lepším nástrojem než ten nejjemnější štětec zejména, pokud chcete trefně vystihnout detaily srsti, vlasů nebo vousů.


Pravidla jsou od toho, aby se porušovala:

Nejlepší způsob, jak se naučit malovat zvířata, je experimentovat. Jen proto, že Vám instrukce neříkají, že nemáte něco udělat, neznamená, že to udělat nemůžete. Pohrajte si s vrstvením, mícháním, stínováním, odlesky a odstíny, abyste dodaly obrazu vlastní autentický charakter. Takto bude Vaše dílo jedinečné a nezaměnitelné.

Jste připraveni se naučit, jak malovat zvířata? Máme pro Vás celý zvěřinec nádherných zvířecích portrétů v rámci nespočtu sad pro malování podle čísel, abyste se mohli jen chopit barvy a přivézt je k životu. Vyberte si svůj nový projekt a nezapomeňte se pochlubit svým výsledkem na našem instagramu.

100 %