Malování podle čísel pro seniory? Zapojte mozek na plné obrátky!

Malování podle čísel je skvělou aktivitou i pro seniory. Jde o zábavnou činnost, která pomáhá udržet mozek v kondici, podpořit kognitivní paměť i motorickou koordinaci a rozvíjet fantazii i kreativitu.

Skvělá aktivita pro seniory s celou řadou výhod

Při malování podle čísel vymalováváním jednotlivých políček pod rukama postupně vzniká krásné dílo. Kreativní proces přináší radost i zábavu, pozitivně ovlivňuje sebevědomí, kreativitu i naši náladu. Jednoduché aktivitě se můžete věnovat v jakémkoli věku, tedy i v penzi. Malování podle čísel je navíc skvělou příležitostí, jak strávit čas se svými vnoučaty, rodinou, přáteli a blízkými. Na jednom obraze můžete pracovat společně nebo tvořit každý samostatně a vzájemně se motivovat.

Udržujte mozek v kondici

Proces malování podle čísel nabízí podporu mozkových funkcí. Proces není složitý, ale kreativní činnost vyžaduje zapojení paměti. Postupné vymalovávání políček zlepšuje funkce kognitivní paměti. Zaměření se na detailvyžaduje určitou dávku trpělivosti a pečlivosti. Zlepšuje se motorická koordinace, tvorba obrazu působíantistresově a jde o skvělý způsob, jak si zachovat vitalitu a mozek v kondici. Dopřejete si klidnou chvilku pro sebe, zaměříte se na proces malby a dílo můžete i darovat.

Vhodné obrazy pro seniory

Ideální volbou jsou do začátku jednoduché předlohy. Vhodné jsou abstraktní motivy, zvířata, květiny, mandalynebo znamení zvěrokruhu. Postupem času se můžete dopracovat ke složitějším obrazům. Pokud toužíte po originálním obraze, můžete zvolit pro malování podle čísel vlastní foto. Výsledkem bude zvěčnění oblíbeného jedinečného momentu nebo třeba portrétu vašeho vnoučete.

Tipy pro úspěšné malování

Dopřejte si dostatek času, buďte trpěliví a nestresujte se. Pokud některé políčko přetáhnete, můžete barvu přemalovat a ve výsledku se to ztratí. Kreativní činnost, jakou je i malování, je skvělým způsobem, jak udržet svůj mozek v kondici i v seniorském věku. Vybarvování políček je jednoduché a výsledek je okouzlující. Stačí vybrat motiv, objednat sadu plátna, štětců a barev a užít si jedinečnou volnočasovou aktivitu. Sada malování podle čísel je také originální dárek pro babičku i dědečka.

100 %