Malování podle čísel pro děti

Malování podle čísel pro dětí

Malování podle čísel pro děti je zajímavým a vzrušujícím uměním. Mohou malovat to, co mají rádi a oddechnout si od každodenní rutiny. Podpořte jejich vývoj malováním.   

Na rozdíl od jiných typů malby nepotřebujete pro malování podle čísel žádné umělecké zkušenosti ani znalosti. Vše je připraveno i pro naprosté laiky. S předem připravenými očíslovanými ploškami na plátně a namíchanými barvami můžete bez námahy vytvářet mistrovská díla. Soupravy obsahují pokyny a očíslované kelímky s barvami, díky nimž je malování snadné i pro malé umělce.

Dětská malba pomáhá překonat těžké časy

Malování podle čísel je pro děti jednoduché, zábavné a vzrušující umění pro všechny. Navíc je fyzicky a psychicky zdraví prospěšné. Malování obrázků podle čísel pomáhá dostat se z obtížných situací a zmírnit stres. Zkuste se z toho „vymalovat“.  Tento způsob malování s dětmi je způsob, jak řešit emocionální problémy a mít situaci pod kontrolou. Společná práce pomáhá soustředit duševní energii na podniknutí kroků k dosažení dlouhodobého řešení mnoha problémů.

Malování řeší problémy důležité pro růst dětí

Sdílená radost je dvojnásobná a sdílená starost je poloviční. Věnujte dětem čas a omezte jejich zapojení do nesprávné skupiny vrstevníků. Ukazujte jim cestu, podporujte v nich kreativitu i rozvoj jemné motoriky. Když se svými dětmi malujete obraz podle čísel, trávíte s nimi čas, můžete si s nimi povídat a dozvědět se co je frustruje, trápí a proč se cítí nechtěné. Komunikace tak může plynout zcela přirozeně.

Dětská malba pomáhá snížit stres dítěte

I děti jsou náchylné ke stresu. Navíc ještě nemají dobře vyvinuté mechanismy na jeho zvládnutí. Ze stresu a životních zkoušek můžete uniknout malováním obrazu podle čísel. Problém sice nezmizí, ale s klidnou myslí se dělají lepší rozhodnutí. Děti mohou uniknout do svého imaginativního světa a pomocí fantazie vytvořit umělecké dílo. Malování čísly umožňuje dětem relaxovat, meditovat a snížit stres.

Nechte děti růst díky chybám

Děti, mladí i dospělí dělají různé chyby a u malování je to podobné. Rozlití barvy nebo špatné tahy štětce učí soustředění, napravování chyb a zdokonalování. Malování podle čísel naučí děti provádět úpravy a zlepšit to, co se nepovedlo.  Jde o úžasný proces zdokonalování a učení trpělivosti. Malování podle čísel snižuje stres, podporuje dovednosti při řešení problémů a vytváří atmosféru pro zábavu. Začněte malovat podle čísel se svými dětmi.

100 %